Föreläsningar

Efter en livslång idrottskarriär som skidåkare avslutade jag min satsning på elitnivå våren 2017.  Tydliga mål och utmaningar har genomsyrat det mesta i mitt liv, varpå jag idag använder min drivkraft till att inspirera och coacha andra, föreläsa, utveckla våra fastigheter, samt i mitt arbete som driftledare/chef över försäljningsavdelningen på Idre Fjäll.

Att driva utveckling och förbättra förutsättningarna inte minst för kvinnliga idrottare har varit en stor passion under många år. Hösten 2016 släppte jag min egen bok ”Kvinnor, idrott och manliga ledare”, runt vilken jag sedermera rest riket runt för att föreläsa kring.

Nedan följer några av de områden jag föreläser om.

mrfoto2.jpg
omslagbok.png

Varför går det så sakta?

Om kvinnors förutsättningar inom idrotten. En föreläsning med utgångspunkt i boken ”Kvinnor, Idrott och manliga ledare”.

Hur kan vi få fler tjejer att idrotta längre?  Varför är det fortfarande mest män som leder och bestämmer i idrotten? Vilka strukturer och mönster behöver vi lära oss att se? Varför värderas kvinnlig idrott oftast lägre?

Hur är det egentligen att vara mamma och elitidrottare?  -Går det ens ihop?

Detta och mycket mer, anpassat efter vad just ditt förbund, förening eller organisation vill jobba vidare med. Som föreläsning, work-shop eller diskussionsforum från 1-3 timmar. 

mrbarnen.jpeg

Jämställdhet= verksamhetsutveckling

Varför är jämställdhet så viktigt? Vad tjänar vi på det? Vad kan det bidra med? 

Hur ser motståndet ut och hur ska vi lära oss att bryta normer som blir till höga hinder?

Vad är det som behöver ändras för att få kvinnor att träda fram i en miljö som upplevs domineras av män?

Har ditt företag eller organisation överhuvudtaget en handlingsplan för hur jämställdhet ska skapas?

En föreläsning/workshop anpassad efter vad ditt företag, organisation eller förbund önskar jobbar med. 

IMG_0419.jpg

Förbered din prestation

Är det en slump om jag presterar på topp när det gäller som mest?

Hur mycket spelar förberedelserna in och hur skapar jag rätt tillstånd när jag behöver det som mest?

Hur finner vi lust, passion och mening i det vi jobbar med?

Finns det redskap för att öka sitt självförtroende och samtidigt njuta längs vägen?

En föreläsning fylld av berättelser och exempel från min egen idrottskarriär.

tavling1.jpg

Bli en bättre skidåkare

Vad är viktigast att lägga mest tid på för att nå sina mål?

Hur optimerar jag min träning efter just mina förutsättningar? Hur toppar jag formen?

Äter rätt? Återhämtar mig? Hur förbereda jag mig bäst inför tävling? Eller får livspusslet att gå ihop. Vad ger mest motivation? 

En föreläsning väl anpassad till såväl ung som gammal, elit nybörjare som motionär. 

Kombineras med fördel tillsammans med träning och annan verksamhet.