Brudtallen

HELT Ny hemsida kommer inom kort!

fryk1.jpeg

 

39-Frykss_.jpg
brudtall_22.jpg
brudtall_16.jpg

Brudtallen är en mysig timmerstuga bestående av två lägenheter med 8 bäddar på bottenplan och 7 bäddar på övervåningen. Varje lägenhet består av kök/allrum, 3 sovrum, hall, samt dusch och toalett. Båda lägenheterna har utsikt över Orsa Sjön från kök och allrum.

Fryksås Sviten är en genuin timmerstuga på 150kvm med mycket hög standard. Stugan har 3 sovrum samt loft (totalt 10 bäddar), storkök och storstuga med öppen spis, 2 badrum, bastu, tvättmaskin samt stor altan med vacker utsikt mot Orsa sjön och Siljan. Stugorna hyrs ut både veckovis och dygnsvis.

Ett stenkast från stugan finner du vandringsleder sommartid och längdspår anslutna till Orsa Grönklitts 80km långa spårsystem vintertid. Inom fäboden finns även Fryksås Hotell med välrenommerat kök och Smidgården med servering i fäbodstil. I Fryksås finns goda möjligheter att vandra, plocka bär och svamp eller fiska.

Fryksås Fäbodar är beläget 13km NV om Orsa 35 mil NV om Stockholm. Fäbodvallen ligger 2 km innan Orsa Grönklitt när du kommer från Orsa. Vid korsningen där du svänger höger mot Orsa Grönklitt tar du istället rakt fram och ser då skylten Fryksås. 

I Orsa Grönklitt har vi även Rydqvisthuset, som består av 2 lägenheter med 10 bäddar i varje i direkt anslutning till backe, lift och välpreparerade längdskidspår.

För att komma till Brudtallen följer du vägen och passerar Fryksås Hotell, just innan du kommer till en stor vändplan där du parkerar bilen. Brudtallen ligger rakt framför dig inhägnad av en gärdesgärd. Sista 500 meterna är det även skyltat fram till Brudtallen.

Som gäst hos oss finns också möjlighet att boka skidlektioner och instruktion i vallning och annan träning

Om oss

IMG_0137.jpg

Vi är en frilufts- och mycket idrottsintresserad familj bosatt i Älvdalen (4 mil NV om Fryksås) bestående av Maria Rydqvist, f.d.längdskidåkare på elitnivå, Bengt Leandersson, egenföretagare i Älvdalen, samt döttrarna Wilda och Charlize födda 2010 och 2013. 

Ända sedan vi för första gången tog våra kliv på dessa ägor blev vi starkt hänförda över den fantastiska miljön och den sagolika utsikten över Orsa Sjön med de blånande bergen i bakgrunden. 

Sedan dess har vi känt att det varit något väldigt speciellt och unikt med Fryksås Fäbodar.

Vi hoppas och tror att du också kommer att trivas i denna storslagna och mycket unika miljö. Ni är varmt välkomna att kontakta oss för att få veta mer och för att boka er vistelse hos oss!